Livsstil og forbrug

Banker vil nu skrotte Visa/Dankortet til fordel for internationale betalingskort

I nær fremtid vil kunderne i Spar Nord skulle vælge mellem at få et Visa-kort og et Dankort, da kortet nu vil blive splittet op i to separate korttyper.

Det velkendte Visa/Dankort, som i mange år har været populært blandt danske bankkunder, vil snart være en saga blot for Spar Nord-kunder. Som det første pengeinstitut har banken nemlig besluttet at lægge det kombinerede kort i graven og fremover udelukkende tilbyde internationale betalingskort.

Denne beslutning er truffet for at stille kunderne bedst muligt i forhold til deres individuelle behov og sikkerhed, bekræfter kommunikationschef Neel E. Rosenberg fra Spar Nord.

Spar Nord er ikke den første bank, der har varslet at skrotte Visa/Dankortet. I 2019 meddelte Jyske Bank, at kundernes Visa/Dankort ville blive erstattet med enten et Dankort eller et Visa/kort, når kortene udløb. Ikke desto mindre skilter Jyske Bank fortsat med både Dankortet og Visa/Dankortet, og er stadigt tilgængeligt for bankens kunder.

Men nu tager Spar Nord skridtet fuldt ud og det er en kendsgerning, at banken er stoppet med at udstede nye Visa/Dankort, og det rene Dankort er heller ikke længere synligt på bankens hjemmeside.

Kommunikationschef Neel Rosenberg bekræfter, at kunderne fortsat har mulighed for at få et Visa-kort og et Dankort, da kortet nu vil blive splittet op i to separate korttyper.

Et af argumenterne bag skiftet er at øge sikkerheden for kunderne. Med internationale betalingskort står kunderne bedre rustet til at håndtere indsigelser og konkurser. Derudover åbner det op for flere innovationsmuligheder og giver banken mulighed for at tilbyde flere tjenester i forbindelse med kortene.

Kommentarer