Navnenyt

Danmark Cykle Union kårer Årets Kvindelige Cykelrytter

Foto: SWPIX.

I sidste uge blev Jonas Vingegaard kåret som Årets mandlige Cykelrytter i 2021, efter en afstemning blandt de licenshavende ryttere under DCU. Nu er turen kommet til kåringen af Årets kvindelige Cykelrytter 2021.

Det er de licenshavende ryttere under Danmarks Cykle Union, der har stemt om, hvilke af de nominerede ryttere, der skal bære den fornemme titel Årets Cykelrytter 2021. 

De nominerede ryttere er valgt af en komite, der bestod af: Danmarks Cykle Unions formand Henrik Jess Jensen, Danmarks Cykle Unions elitechef Morten Bennekou, Sportsjournalist Tobias Hansen (DR), Sportsjournalist Sanne Jacobsen (TV2), Sportsjournalist Adam Egholm (Ritzau) og Bastian Emil Goldschmidt (forfatter og kommentator Eurosport).

Komiteen fandt frem til nedenstående nominerede kvinderyttere:

Emma Norsgaard Bjerg

#2 Omloop Het Nieuwsblaad

#2 La Samyn des Dames

#2 Oxyclean Classic Brugge-De Panne

#2 Scheldeprijs

#1 på 1. etape i Ceratizit Festival Elsy Jacobs

#1 på 1. etape i Ceratizit Festival Elsy Jacobs

#1 samlet i Ceratizit Festival Elsy Jacobs

#1 på 1. etape i LOTTO Thüringen Ladies Tour

#3 samlet i LOTTO Thüringen Ladies Tour

#1 DM TT

#2 DM RR

#1 på 6. etape i Giro d´Italia Internazionale Femminile

Cecilie Uttrup Ludwig

#5 Strade Bianche Donne

#3 Trofeo Alfredo Binda – Comune di Cittglio

#7 Ronde van Vlaanderen

#7 Amstel Gold Race Ladies Edition

#8 La Fleche Wallone Feminine

Amalie Dideriksen & Julie Leth

OL-sølv

Amalie Dideriksen & Julie Leth

Efter endt afstemning, kunne unionen stolt præsentere Amalie Dideriksen & Julie Leth, som årets kvindelige cykelryttere. Duoen var nomineret på basis af deres flotte OL-sølv medalje.

Om hæderen som Årets kvindelige Cykelrytter 2021 siger Henrik Jess Jensen, formand for Danmarks Cykle Union: ”Det er underligt at tænke på, at for 5 år siden gav Julie og Amalie, hinanden håndslag på, at danne et par. Og dermed ofrede de to alt for at kvalificere Danmark til OL i Tokyo 2020 i parløbs-disciplinen, som netop var kommet tilbage på OL-programmet. Siden 2017 har de to leveret mesterskabsmedaljer på samlebånd og vist hele cykelverdenen, at med dedikation, determination og passion er intet umuligt. Det er derfor meget velfortjent, at de to kvinderyttere sammen modtager denne store hæder. Det er et synligt bevis på den respekt de to ryttere har opnået. Det er ganske enestående. Samtidig er Julie og Amalie et fantastisk vidnesbyrd på, at dansk cykelsport på kvinde- og herresiden, leverer resultater som skaber genlyd langt udover landets grænser,” slutter Henrik Jess Jensen, der også fungerer som formand for juryen.

Da de to kvinderyttere befandt sig på forskellige geografiske lokationer, idet de var med hvert deres team på træningslejr, blev vinderne også her overrasket af DCU’s formand Henrik Jess Jensen, Elitechef Morten Bennekou og Kommunikationschef Ulrich Gorm via et teams møde. 

Det var to glade og stolte prismodtagere, der efter den virtuelle overrækkelse, sagde følgende: 

Julie Leth: ”Jeg er mega glad og stolt over det. Min største rolle som cykelrytter er jo at være hjælperytter, så priser som denne hænger ikke på træerne, så det er jeg stolt over. Jeg er også meget stolt over det vi leverede i Tokyo og glad og rørt over, at resten af Cykel Danmark også synes at det vi har gjort, er stort.” 

Amalie Dideriksen tager over med hendes ord på kåringen ”Jeg synes dette er en meget speciel pris, fordi det er licensrytterne der stemmer, altså folk der har kendskab til sporten, der ved hvad det her betyder. Vores OL medalje rangerer højt på listen over mine personlige resultater, og derfor er jeg også glad for at vi sammen kan få den her pris – for ligesom på denne måde, at bevise hvilken rejse vi har været på sammen. Cykling er ofte individuelt, så det at vi har kunne tage denne rejse sammen, er for mig noget helt specielt”  slutter en rørt Amalie Dideriksen.

Begge de to prismodtagere retter også en tak til de mange der har stemt på netop dem.

Amalie Dideriksen giver et glad: ”tak for stemmerne – det er rigtig stort at være den kåret som årets kvinderytter – her for første gang” og Julie Leth stemmer bekræftende i: ”for det første tak for prisen og så er et af de største håb vi har, at en pris som denne, kan være med til at få andre unge – specielt unge piger – til at gi det et ekstra skud. Der hvor jeg er i min karriere, håber jeg at kunne være med til at inspirerer den yngre generation- så det håber jeg sammen med Amalie at vi kan være med til” slutter en synlig glad Julie Leth.

Kommentarer