Kultur

Danmarks Kasper Kristoffersen vinder sensationelt EM sølv i 5-Kegler billard

Foto: Den Danske Billard Union (DDBU)

Den Danske Billard Union, Sport Event Denmark og Randers har de sidste 4 dage været vært for Europamesterskabet i en af billardsportens flotteste discipliner 5-Kegler, som til forveksling ligner den mest spillede danske billarddisciplin Skomar, som de fleste kender og har spillet på et eller andet tidspunkt i livet. 

Af de 48 deltagere var 9 danskere, som alle havde niveauet til at spille sig iblandt de 32 bedste i hovedturneringen. De danske medaljehåb var fra start Kasper Kristoffersen, Erling Sjørup og René Hendriksen – men en af de andre 6 danskere kunne sagtens overraske på en god dag. 

Forventningerne blev indfriet overfor favoritterne fra Italien og Kasper Kristoffersen kunne i finalen i en tæt kamp bedst af 5 sæt tvinge den dobbelte Europamester Michelangelo Aniello ud i 5. og afgørende sæt, hvor Kasper var meget tæt på at vinde men i de sidste afgørende stød måtte se sig besejret af den rutinerede Italiener. 

Én medalje til Danmark er hvad vi havde håbet – at den blev er sølv er sensationelt med det stærke felt af italienere, tyskere og franskmænd, hvoraf flere er professionelle eller semi-professionelle spillere, siger Torsten Danielsson, formand for Den Danske Billard Union. 

Vi er stolte af Kasper og hans fantastiske præstation, hvilket vidner om Danmarks styrke 5-Kegler billard. Vi har store forhåbninger om mange medaljer i fremtiden, da dansk billardsport har adskillige stortalenter på vej, som er parate til at blande sig i verdenseliten indenfor de kommende år. De to danske ungdomspillere Lukas Mortensen og Jonas Søndergaard vandt for 2 måender siden EM guld i disciplinen Biathlon, som netop består af 5-Kegler og 3-Bande Carambole. 

– Danmark viste, hvor bordet skal stå ved EM i 5-kegler i Randers. De gode erfaringer, som DDBU, Randers og Sport Event Denmark havde gjort sig i 2019 ved VM i 3 bande carambole blev omsat til et intenst og underholdende event-set-up, og de danske spillere leverede flotte resultater og endda en fantastisk sølvmedalje til Kasper Kristoffersen fra Ikast,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Kommentarer