Navnenyt

Midtjyden Thea bevæger børn fra hele verden

Thea Lunde Høgh. Foto: DGI.

Forventningsglæden var stor hos Thea Høgh. Gymnasten fra Midtjylland har påbegyndt verdensturnéen, sammen med resten af DGI Verdensholdet. Holdet er rejst ud i verden for at give et indblik i dansk foreningskultur og gymnastiktradition, når det er bedst, og vender retur i Danmark med et imponerende gymnastikshow i Silkeborg til foråret.

Spændt Midtjyde midt i en unik rejse

Der blev uddelt store farvelkram og fældet et par tåre, da DGI Verdensholdet forlod Danmark for at tage afsted på verdensturné. På trods af Corona er rejsen endelig en realitet.

Familie og venner var samlet for at sige ‘på gensyn’ og ønske god rejse til 28 forventningsfulde gymnaster fra DGI Verdensholdet, hvor de startede deres verdensturné.

Selvom det for Thea Høgh og mange af gymnasterne var hårdt at sige farvel til venner og familie, var der også lettelse at spore hos mange over, at det kunne lade sig gøre at komme ud på den rejse, de har drømt om længe.

“Det er mega fedt, at vi endelig skal afsted. Det er noget, vi har set frem til med spænding længe, så det er en stor forløsning – og også lidt uvirkeligt,” fortæller Dinne Fredslund Andersen, Instruktør DGI Verdensholdet.

Holdet består af 28 af Danmarks allerbedste gymnaster, 2 instruktører, 1 Team Manager, 1 Fysisk vejleder og 1 kommunikationsmedarbejder. De kommer tilbage til Danmark i foråret for at lave shows i april og maj på deres Danmarksturné.

Rejsen begynder i bus til Tyskland

Første del af verdensturnéen startede med to dage i Tyskland. Spændte og boblende med følelser af både savn og forventningsglæde satte gymnasterne ind sig ind i turbussen og begyndte verdensturnéen. Det tog dem under tre timer at nå startdestinationen. Faktisk opdagede de ikke engang, at de krydsede grænsen til Tyskland. Første stop på rejsen var Slesvig, hvor de skulle overnatte på luftmadrasser i Slesvig Roklub med den fineste udsigt til vandet.

Næste dag bød på workshops og show på A. P. Møller Skolen. Det er et dansk gymnasie som i sin tid var en gave til det danske mindretal i Sydslesvig og Skoleforeningen fra A.P. Møller Fonden. Normalt bliver skolens elever undervist på dansk, og derfor trak flere af dem på smilebåndet, da DGI Verdeholdet i stavelser præsenterede sig selv og lovede at tale langsomt og tydeligt. Efter show og workshops tog gymnasterne tilbage til roklubben, hvor gymnasieeleverne havde forberedt en lækker middag til dem. Gymnasterne var nysgerrige på det danske mindretal og deres historie, og eleverne ville vide alt om, hvad det krævede at gå på DGI Verdensholdet.

Den efterfølgende dag gik turen til Flensborg hvor gymnasterne skulle optræde på Duborg Skolen, som også er en dansk skole med folkeskole og gymnasie kombineret i et. Efter showet tog gymnasterne hen på Ungdomskollegiet i Flensborg, hvor de brugte eftermiddagen på fysisk træning.

Besøget på de to skoler blev en øjenåbner for gymnasterne, der lærte en masse om det danske mindretal og det tyske skolesystem. Den anden vej rundt gav det også skolens elever en stor indsigt i, hvad det danske foreningsliv kan byde på. Rent sprogligt blev det en blid start på verdensturnéen, men gymnasterne blev til gengæld fyldt op med indtryk og nye spændende bekendtskaber.

Næste stop på verdensturnéen er Polen, Dubai og Argentina, hvor holdet også kommer til at inspirere og motivere børn på diverse skoler til bevægelse i fællesskaber.  

Thea vender hjem med et nyt show

Gymnasterne rejser med et budskab om bevægelse, sund livsstil og fællesskab. De optræder og sprede kendskabet til den danske gymnastikkultur og glæden ved bevægelse gennem workshops.

Under verdensturnéen udvikler gymnasterne på showet QUA. Thea Høgh kan opleves når hun og resten af gymnasterne fra DGI Verdensholdet optræder i Silkeborg d. 26. april. Det er 28 af Danmarks allerbedste gymnaster, der gæster byen med en ny version af showet QUA.

Billetter til showet d. 26. april i Silkeborg kan købes på verdensholdet.dk.

Kommentarer