Debat og politik

Regeringen begår massivt løftebrud

Af Anne Honoré Østergaard, Venstre

Medlem af Folketinget, Nordjyllands Storkreds

Da Mette Frederiksen og Nicolai Wammen forud for valget i 2019 præsenterede Socialdemokratiets økonomiske 2025-plan, var det med et løfte om, at 95 ud af 100 danskere ikke ville blive ramt af stigende skatter og afgifter. Virkeligheden blev en helt anden. Det viser regeringens egne tal.

Siden Socialdemokratiet kom til magten for tre år siden, har de hævet skatter og afgifter mere end 40 gange for mere end 10 milliarder. De mange stigninger har gjort 9 ud af 10 indkomstgrupper fattigere. Den virkelighed står i stærk kontrast til Socialdemokratiets klare valgløfte om, at 95 pct. af danskerne ikke ville komme til at mærke til skatte- og afgiftsstigning.

Regeringens åbenlyse løftebrud har stillet danskerne dårligere i en tid, hvor inflationen raser, og hvor alt for mange danskere kæmper alt, hvad de kan, for at få enderne til at mødes.

I Venstre vil vi en anden vej. Vi vil have respekten tilbage for det arbejdende Danmark. Vi vil sørge for, at helt almindelige arbejdende familier efter valget kan mærke, at der er flere penge tilbage på kontoen, når måneden er omme.

Derfor ønsker vi et øjeblikkeligt skatte- og afgiftsstop. Og så vil vi give skattelettelser til folk i arbejde, så gevinsten ved at tage et arbejde – og ved at arbejde ekstra – stiger. Det er kun rimeligt.

Kun ved at give danskerne lov til at beholde flere af deres egne penge selv, styrker vi trygheden i danskernes privatøkonomi. Og det er på høje tid.

Vi har simpelthen ikke råd til fire år mere med en regering, der bryder sine løfter og kun gør os alle fattigere.

Kommentarer