Kultur

Se DR Pigekorets julekoncert live – i en biograf nær dig

Phillip Faber og DR Pigekoret. Foto: Daniel Stjerne.

Publikum over hele landet inviteres indenfor, når årets julekoncert med DR Pigekoret, Phillip Faber og gæstekunstnere sendes live i danske biografer søndag 12. december kl. 16 – direkte fra DR Koncerthuset.

DR Pigekorets julekoncerter samler hvert år tusindvis af danskere i Koncertsalen i DR Byen. Sidste år måtte koncerterne aflyses i sidste øjeblik pga. corona-nedlukningen, og det er derfor med stor glæde, at DR Koncerthuset i år kan invitere publikum i hele Danmark til at opleve koncerten på en anderledes måde.

Det sker i samarbejde med Danske Biografer, hvis medlemmer landet over er gået med i projektet og viser koncerten live til de bløde sæder. Koncerten søndag den 12. december kl. 16 sendes nemlig direkte fra Koncertsalen ud i danske biografer – i surround sound og højeste billedkvalitet.

Så hvis man har lyst til at se denne koncert, men ikke mulighed for at tage til København, kan man købe en billet på helt normale vilkår til sin lokale biograf.

Det er ikke kun DR Pigekoret og Phillip Faber, man kan se frem til at opleve ved årets julekoncert. Koret har inviteret børnene fra DR Korskolen en række vidt forskellige gæstekunstnere med på scenen i Koncertsalen, som vil sætte deres personlige præg på koncerten.

Balletdanserinden Astrid Elbo, som er solist ved Den Kongelige Ballet, vil være hovedpersonen i en musikalsk fortælling om julen, som udspiller sig højt over scenen foran Koncertsalens store orgel. Koreografien er skabt specielt til koncerten af koreografen Tobias Praetorius, som også er balletdanser ved Det Kgl. Teater.

DR Pigekoret får også selskab af den 28-årige mundharpevirtuos Mathias Heise, som har vundet adskillige danske og internationale priser for sit mundharpespil, bl.a. Kronprinsparrets Stjernedryspris og ‘Årets Nye Jazzstjerne’– og så er han kåret som intet mindre end verdensmester i kromatisk mundharpespil.

Hele koncerten akkompagneres af den prisvindende strygekvartet NOVO Quartet og dirigeres af DR Pigekorets chefdirigent Phillip Faber.

Det er Phillip Faber, instruktøren Pelle Nordhøj Kann og DR Pigekorets kunstneriske leder Anne Karine Prip, der har tilrettelagt koncerten, som vil kredse om selve julens kerne og de oplevelser og minder, vi forbinder med den.

Ud over den direkte streaming til biografer i hele landet bliver DR Pigekorets Jul sendt på radio og tv i juledagene, bl.a. 24. december kl. 14 på DR P2 og 25. december kl. 20 på DR2.

Kommentarer